Farväl Lina

Igår, 18 maj 2014, var dagen hon försvann. Alla visste att hon inte hade långt kvar trots det känns det chockerande och overkligt. Kämpat har hon gjort länge och tappert. Fan helvetes jävla skit... Världen hade behövt dig kvar så mycket längre Lina!
 
Jävla Cancer. En man har förlorat sin fru, 3 små pojkar mellan 3-7 år har förlorat sin mamma, en mamma har förlorat sin dotter, världen har förlorat en eldsjäl och underbar medmänniska... Det är så jävla orättvist att en småbarnsmamma på 33år ska lämna oss. Det är inte så det ska vara.
 
Jag ska berätta för dig vem Lina är för mig. När jag fick min diagnos så gick jag med i ett forum på facebook som heter Cancertjejer. När jag blev godkänd i gruppen så skrev jag en kort beskrivning och berättade om mig själv, graviditeten och vad min medicinska plan var. Jag överöstes av välkomnande och peppande kommentarer vilket värmde i själen. Dagarna innan kejsarsnittet/ operationen skrev jag ännu en gång på forumet och bad dom att hålla tummarna för mig och min lilla plutt, samma sak igen massor av kommentarer som önskade oss lycka till och att dom skulle tänka på oss. Dagen efter operationen hör Lina av sig till mig och frågar hur vi mår och efter jag svarat skriver hon dessa finna rader på forumet.
 

Anna von Walden fick en liten Isabella igår enligt hennes fb så tumhållningen gick bra här hos oss verkar vara en rätt tuff liten tjej med helt ok vikt för veckorna och hon behövde visst andningshjälp lite nu i början men det ger ju med sig. Så, Anna - grattis till att du blivit mamma. Hon den där lilla i plastbyttan kommer från och med nu vara din största kraftkälla till att krossa den förbannade cancern. Och vi andra finns här för dig, vi vet ungefär vad du går genom och det finns tjejer här som kan svara på nästan allt. Så, ta hand om dig nu och klappa på lillskruttan från oss allihop, du fixar det här!

Detta var en kvinna som aldrig träffat mig men ändå brydde hon sig så mycket om mig och min lilla tjej att hon faktiskt hörde av sig. En del av mina vänner hörde inte av sig men Lina gjorde det. Detta är ett exempel på vad Lina gjort för mig. Men hon har även gjort så mycket för hela cancer Sverige genom att ta upp kampen om vårdköer samtidigt som hon kämpade med sin egen sjukdom. Kanske såg du henne i tv och i tidningar?

Fina Lina, jag kommer aldrig glömma dig och jag vet att många med mig känner likadant. Tack för allt stöd och peppning du gav mig. Tack för att du lyfte frågan om cancervården i Sverige. Tack för att du är en sån inspirationskälla och förebild. 

Vi ses någon dag i Nangijala Lina, även om det dröjer tills jag kommer, för jag kommer precis som du aldrig sluta slås för livet...

RSS 2.0